20130222

Life

Assalamualaikum

Mempersembahkan Kekasih Third San Jose *tenung susu*

It's not easy to make others happy with us. Too many things that we must think. Kadang kadang, bila kita rasa kita dah bagi yang terbaik dalam sesuatu friendship or relationship,mesti ada rasa tak puas hati. Payah nak jaga hati manusia lain sebenarnya. I admit that. Kita selalu rasa ' AKU DAH TRY NAK PUASKAN HATI KAU KAU KAU KAU KAU DAN KAU. APA YANG KAU MAUKAN LAGI?! ' *hentak kucing* 

Entry I ni senanya macam luahan perasaan lah sangat. Cuma nak share perasaan ini aherherher. I don't live to  meet others needs. I live to make people happy. Senang untuk buat seorang manusia puas hati,tapi untuk reramai manusia,memang tak mudah. Selalunya kalau kita terbagi lebih dekat si A, si B mesti rasa tak puas hati,dipinggirkan bagai. Bagai. Tapi tu semua tak perlu pun. Belajar untuk hidup sendiri. Kau hanya perlu untuk survivekan diri sendiri. I admit, I pun selalu rasa macam tu. Tapi sekarang I kena lah belajar untuk hidup mendiri. Tak boleh susahkan orang lagi. tak boleh bergantung harap dekat orang lain lagi selain family. Manusia datang dan pergi, kau kena fikir tu.

Kadang kadang,tak semua orang suka dengan kita. Dorang acting jek lebih. Depan tak tunjuk,belakang mulut macam puaka. Kalau jenis I, If I tak suka seseorang tu and I rasa I takde apa yang perlu dibincangkan dengan orang yang tak suka tu, I memang takkan rapat. Tapi janganlah anggap orang tak rapat dengan kau,tak suka kau. Manusia ada pelbagai karakter. Mula mula kau nampak dia macam UGHH ABCDEFGHIJKL KENAPA DIA DUHH. Lama lama kau akan jadi bestiee dia. Percayalah. Sebab tu orang kata,jangan tak suka sangat lama lama jatuh cinta. K.

Bukan peri comel hanya peri sepsi *selak slipar jepun*

Itulah namanya kehidupan. kalau nak selak hidup dengan I macam countdown birthday I this upcoming MAY pun takkan habis sebab semuanya takkan habis sehingga tibanya penghujung hidup seseorang manusia. *Pehal promote bird-day* Ceritanya,kita hidup untuk diri sendiri. Perlu jaga hati semua orang. Jangan nak menonong sorang jek. Senang kalau dapat puaskan hati semorang kau juga yang happy. Biarlah perit mana pun hati sendiri. Biarlah orang tak suka kita bagai,biarlah orang pandang rendah kat kita. Usahhh gusar. Kita ada kekasih yang abadi ; ALLAH SWT. Kau tak perlu risau kalau kau tak mampu nak jadi perfect untuk manusia lain,perfect kat mata ALLAH pun dah cukup. Sebab bila hubungan kita dengan Allah,ibu bapa lancar. In shaa Allah, Allah will ease and simplified our live :') I cakap based on peoples live. Tett tottt me too. Hiks. Oleh itu,selamat menjadi yang terbaik dunia akhirat ; KEPADA DIRI SENDIRI DAN UOLSSSS SEMUA :)

Allahuakbar :') Jom perbetulkan sesama kita okayy. Hikssss :>

Twitter ; @MadihahNordin.