20130114

2013

Assalamualaikum

Retis dah sanget. Bersama peminat ke 100000000 @MissNSN_12

Hi makhluk Tuhan paling seksi sekalian alam yang sedang membaca blog dahku yang comel ini. Ketahuilah, Ini adalah entry pertamaku di tahun 2013. Semua orang dah ada reso masing masing untuk 2013. I guna pakai reso lama. Ke tak pernah ada reso *selak rak buku* 

So, in 2013. My age will change. From sweet 17 to sweet 18. Two years more before I go to 2 series. Can't wait actually. Main renjis renjis dah tak payah lesen sangat time tu. Aherherher. Nak tolong kipas pengantin yang make-up dah basah macam susu pekat pun boleh tadah letak dalam nescafe ice pun dah boleh. Nak cari jodoh dekat wedding sedara pun boleh. Alalalalala,kenapa semuanya boleh?! 

2012,for sure akan dirindui oleh I sebab last year was my last year of schooling. Mingle,giggled with classmates. Jokes sooo everywhere. Rindu 5 Perdagangan. Rindu 5 Perdagangan. Rindu Perdagangan. Rindu 5 Perdagangan of Segamat High School. Then, rindu Abah,Madam Jenny,Miss Jayaletchumy,Cikgu Zana,Ustazah Laili,Cikgu Kartini,Cikgu Sue,Cikgu Aisyah, Cikgu Haini. Aaaaaaaaaaaaaa *menangis* Lepas ni kalau sekolah balik pun dah tak pakai kain biru muda tu. Semua tu dah boleh masuk tong sampah. Nak bagi adik,adikku adalah lelaki. Takkan nak suruh dia tukar jantina. Ye dok?

In 2012 too, there're a lot of memories. There're a lot of obstacles that I've been through. Pain. Sweet. Bitter. Sour. My late grandma had passed away last year. Masa bulan raya kot. I seriously sedih sangat sebab I membesar dengan dia instead of my parents. Asal cuti jek I mesti balik kampung. Takde time pun I akan curi masa untuk pulang ke kampung. Duduk kat sana. Borak borak dengan nenek. Benda terakhir yang nenek tahu pasal I is I akan pergi PLKN. Tu jek. Pasal cerita I yang jakun dengan Singapore tu pun nenek tahu. Dia gelak gila bila I cakap I tak reti guna sinki paip basuh tangan yang automatic punya. Masa nenek kat HTJ pula I tak balik ikut parents melawat sangat. Sampai Bubu dan Bie kena overnight temankan I gara gara I TRIAL SPM time tu. Hari yang I nak melawat tu,pagi tulah dia pergi. Sedih bukan kepalang. Kaget berdarjah I. Tapi nak buat macam mana, Allah lagi sayang arwah. Jom sedekahkan al-fatihah buat dia. Moga Roh dia ditempatkan bersama orang orang yang beriman :')

                                                   Bulan dah pandai keluar malam sekarang ;O

Tahun 2013 ni, I memang akan spend my time dengan diorang yang dalam gambaq ni dan lain lain lagi. Hiksssss. I sekarang jadi student kat giat. 6bulan. Lepas tu I keluar pergi PLKN. Damn hahahahahaha. I kat situ memang pendiam. Diorang pun pelik,kenapa I diam sebab rata kat situ semua kawan kawan I sendiri. I pun tak pasti. Apakah I mengalami masalah identity diri ;O Dulu kat sekolah macam burung kakak tua. Memekak jek. Mekak,bebel,goszzzzipp owrhhhh. Sekarang, diam diam dan diam. Takpe takpe. Lama lama nanti keluarlah belang *goyang montot* 

So I am sooooo sooo hoping that 2013 will be a great year. Even adalah sikit problem masa awal jan macam ni tapi takpe. Bulan kena gagah. Segagah dia -------->