20110815

Makan-makan Bersama Azure #2- Banana Split

Assalamualaikum
Hi Peeps !

Yess yess dapat jugak aku menaip. Tanpa membuang masa engkau dan aku eh eh lupa nak cakap. Hari ini anda semua berada di cooking show aku lah konon ini bermaksud entri ini adalah pesal satu resipi yang aku nak share kan dengan korang semua di sepanjang bulan puasa. Harap maap last week punya show akak postpone sebab bateri tv rosak. --' , Kalau korang adalah penonton pembaca baru setia rancangan  ni , selamat datang diucap kan. Kalau rasa nak makan speggethi bolognese yang sedap sedap #sedap ke? boleh lahh korang semua boleh tekan sini . Dah dah jom mulaaaaaaaa !

Banana Split 

Bahan-bahan :
1) Ais-krim # tak kisah jenama apa pun
2) Pisang # tak kisah keturunan apa pun
3) mangkuk #bulat leper segi empat segala pun boleh :'D
4) buah ceri 
5) chocolate syrup 
6) marshmellow
7) chopped nuts
# dan lain-lain yang difikirkan perlu



Cara-cara

1) Potong pisang kepada dua bahagian. Biasa guna sebelah je kalau korang suka pisang dan tamak akan pisang , hehe sila lah taruk dua.kalau nak chop kecik-kecik pun boleh tapi jangan kecik sangat ya :D . DAN OHH JANGAN LUPA BUANG KULITNYA 
2)  Sekarang Pergi Ambil ais-krim pilihan anda itu satu scoop. Then put nicely dalam mangkuk favourite anda tu
3) Tuangkan chocolate syrup secara kreatif dekat atas ais-krim buat lawa-lawa biar sedap perut meilhat
4) Taburkan Chopped nuts , chopped nuts tu ialah  kacang yang dah dipotong ye adik-adik dekat atas ais-krim korang tu . 
5) Letak dan susunkan marshmellow korang tu dekat keliling mangkuk sebagai hiasan. Kalau korang rasa semak taruk dekat atas ais-krim eh eh aku rasa buat keliling lahh lagi cool :)
6) Put the cherry on the top of the ice-cream. Then , sekarang ambil pisang kau semua letak tepi ais-krim.

FINISH !

Eh eh lupa nak cakap before korang letak ais-krim tu make sure dalam mangkuk tu korang bahagikan kepada dua side. Which is sebelah pisang punya side sebelah lagi ais-krim punya side :)

Taraaaaaaaaaaaaaaaaaa ! Dah siapp :0 senang.com bukan? wuwuwuuu mende alah ni aku belum pernah buat lagi ehee reseipi ni pun aku main hembus ja. Hikhok. Makan time bukak puasa ke sahur ke time raye pun boleh. Ini adalah rupa banana split korang kalau dah siap :')


nyummm-nyummmm sheewwdaapppnyewwwwwwwwwwwwwwww --''

Selamat Mencuba ! 

LosofCHENTA
xoxo
'Azuree '