20140809

short vacation with Kembaqq

Assalamualaikum 




   
Muka basi pagi belum subuh dalam tren. Kau rasa dah mandi?


Haruslah dah mandi kan, kalau tak jelita, nyata dan anggun, takyah keluar rumah okay. Vasssasasassssx sangat dah berpurba tak update, keluar je muka basi kekekke. Hi lah blog, tulus tak awak merindui kitewwww. Hik

K la nih nak citer semalam yakni jumaat, aku dan one of my backbone telah merangkak keluar dari negeri takzim ini dan melakukan hoperasi berjalan-sepenat-mungkin-bersama-Kembaqq- tersayam atau bahasa ringkasnya short vacation with kembaqq :-) aaaaagitu. Kau orang kebanyakkan tinggal pulak kat kawasan windy gandum home sweet home alabama *contoh jew* so, tak salahkan guna ayat bombastic kekeke ala jalan sehari bagi kami, it was amazing howkeh! 

Kembaqq and I went to ibu negeri atas urusan menghiburkan diri dibalik kesan sendu akibat memazing tak dapat duit raiya yang banyak. Yang paling sendu dan poyo haruslah aku. Get the fact that makin besar kau dan duit raiya ibarat jari yang ditokak tidak bisa bercantum lagi wkwkwke hiperbola hm kay so kitorang naik tren pukul 4 pagi dan alhamdulillah, touchdown kl sentral at 730. My jakunzi level increase jugak la pesal I jarang naik kolumpo sebab tkde urusan sangat so bila dah dapat jalan nak pulak dengan bff bagai pucuk ulam dicita mendatang gitew. 

Sesampai kitorang qada subuh, ya wanita sekalian alam solatlah kerna solat itu tiang ugama *peringatan* k pastu sesiap balik cari bekpes. Oh ye, never know pak guard kat kl sentral cam kacak gak ek kalau gini aku pun nak datang kl selalu uhuuuuu so kami makan nasi lemak. Sebab nak jaga bajet maklumlah travel berbekalkan duit raiya dan simpanan. Untuk alas perutkan. Pepagi meriah sgt perut pun tak best hiks. Sebab sampai pagi buta kedai tak bukak sangat kitorang jalan dalam situ jap beli air botol ini siryes rasa kau travel jauh padahal jalan kl jea pun sebab konon nanti dahaga boleh lah minum dan fefeeling you kepenatan di bumi kl. Pukul 10 kitorang pegi jalan tar. Aku pestaimer ke jalan tar so memang sesak gak ek kekekeke kita dapatlah beli barang kat situ. Banyak foreign so keseronokkan fefeeling seperti di oversea adalah tinggi. Meleweh jalan tar agak sampai kaki awak dah pecah so kitorang balik kl sentral dan pegi ke NU Sentral. Mall baru dalam kl sentral, ada vs hm godivvah, apetah lagi.Tak dapat beli dapat hirup barang ongkaye dan bergambau tu suatu pencapaian jugak lah kan hehehe then dah penat baru carik ktm baru untuk ke our next venue hiks.   

  
   
Somewhere in nu sentral bench to sit :-) 



   
Makan kak jangan tak makan :p


The Manhattan Fish Market amboui nama jea dah glam masuk memang feeling simba tahu! Hakuna matata youls!! Sedap jugak makan situ. Kembaqq yang suggest tempat ni aku tahu ayam golek masto jea dah glamour ade lagi haaa manhattan kot. Sesampai midvalley jea we both dah drained energy, salah satu sebabnya berlawan tempat dalam lrt ke jalan tar dan sesat mencari kedai ni. Best jugak la, deco kedai pun cantik tapi tulah sempit so takde privacy sgt even with your own bff hehehehe! So, I order cottage style fried chicken, kembaqq kata " kita kat manhattan kot takkanlah makan hayyammm " tbh aku tak tahu nak order hape dan price dia pun nawt bayd so bebelek last aku sebut jele nama dish tu. Rasa dia nawt bayd. You have something in fibre,protein and lemak. Sedap jugaklah tho ayam dia bebiasa jea kenyanglah takdela kau merungut sikit tapi takde pape hehehe. Hidangan sepinggan lengkapla kan ekekeke time ni la nak guna ilmu ert dah kenyang kitorang mulakan misiku bulan haiyakkkk ayuhh tengok ini! 

   
At cr tunggu kembaqq cari kasut :-) 


    
Di forever 21 :-) 


Mph bookstore 


   
  
Terimalah selfie setembam kek yang bantat dari kolumpo! 



"Tho I didn't knew you both sister, but hey, got camera here " said the munchy anak pak arab" yang kitorang curi selfie dalam jelly bunny :) 

Dah penat operasi dalam tu semua we both pergi tbs itu pun dah lambat sikit sebab keluar dari mid ke ktm aku dah tukar keje jadi pemain rugby. Yampun sis, ganasnya semua I pun cam terpaksalah ganas kalau tak, terlepas bas hehehe so I had my best moment with bff yesterday. Alhamdulillah everything went well. Kami suka dan penat jadi kami tidoq dulu bye! Tq :-)