Posts

Showing posts from August 4, 2011

Berat Blog

Image
Assalamualaikum Hello Peeps :) Apahal puasa korang semua? Ada Baik? Bagusss alhamdulillah ;) Hee hari ini aku baik hati nak share kan something . Erkk adakah anda semua tahu apa itu Berat? Tauu silaa angguk kepala kau. Tauu Blog? Tau jugakk pun angguk eheeeeee sebenarnya aku nak citer pesal BERAT BLOG. Ada engkau semua tauu berapa berat blog kau semua? Tak kan? Akak pun hihi ;p. So hari ini blog-blog anda semua boleh ditimbang di iwebtool.com . Ingat manusia dan benda dan haiwan dan tumbuhan ja ke yang boleh ditimbang? Ohhh tidak blog jugaaa bolehhh #winkkkwinkkkk :DD.Akak ni baru first time buat dik hehehe soo agakk keterjuaan tuu memang ahh ahh ahh kan :) . Soo sape rasa blog kau berat lebih berat daripada  anda sendiri moh lahh kita timbang dia. Sekali sekala bawak lahh pegi medical-check-up kan. Hihi kasi cucuk diaaa baru tauu langit tu tinggi ke rendah? Erkk emmm errrrr tanpa membuang masa aku nak share betapa berapa beratnya blog aku. Semuaaa mesti tekezutkan? Kan kan...

Makan-makan Bersama Azure #1- Speggetii Bolognese

Image
Assalamualaikum Hello Peeps ;p Yeahhyeahhh , alhamdulillah tercapai jugak hasrat akak kau nak main masak-masak kan? Kihkihkih , show aku lahh konon ni diberi nama '' makan-makan bersama azure''  Ciss nama--'. Dan ohh untuk permulaan , hari ini akak nak tunjuk adik-adik semuaaa masakan yang simple lahh sangat-sangat. Aku pernah masak benda alah ni sekali sahaja. Kihkihkih , timee buat practical kan not bad lahh sedap yang ponting sodapp ehh yoo ^^ macam rapper pulokk. Soo , ayuh mulaaaaa pfttttttttttttttttttttt~ Bahan - Bahan  1) Spegethi  (200g) 2) Daging Cincang & ayam pun boleh (200g) 3) tomato puri -dalam tin 4) tomato kisar-2biji 5) sos tomato - tak kisah brand apa pun 6) sos tiram #kalau nak  7) Oregano Herbs 8) 1 biji bawang merah/besar- Dipotong labu  9) Keju untuk topping  10) susu & minyak zaitun takpun minyak masak #jangan banyak Cara-cara  1) Sepegethi direbus sehingga benar-benar masak. 2) Sos Bolognese ; Panaskan...